Utorak, 03 Ožujak 2015 18:38

Izložba "Vozila u domovinskom ratu"

autor:

"VOZILA U DOMOVINSKOM RATU" naziv je nove tematske izložbe u Muzeju automobila Ferdinand Budicki koja će se održati u periodu od 2.ožujka do 1.lipnja. 2015. godine. 

Organizatori izložbe su Muzej automobila Ferdinand Budicki, Udruge branitelja Grada Zagreba i HVIDRA Sesvete koji će na 700 m2 izložbenog prostora u Muzeju automobila F. Budicki od 2.ožujka do 1.lipnja izložiti automobile, kamiona i motocikle koji su bili u upotrebi tokom Domovinskog rata.

U postavi izložbe svoje mjesto naći će i povijesni vojni automobili i motori iz fundusa Muzeja automobila F. Budicki. 

Posebno zanimljiv segment biti će fotografije improviziranih oklopnih vozila koja su početkom rata građena za potrebe ZNG RH.

Prezentiramo i knjige „Vozila Hrvatske vojske 1991.-1995.“ Borisa Gregurića i Vojislava Jereba , „Improvizirana oklopna vozila 1991.-1995.“ V. Jereba i Davida Specera te „Hrvatski oklopnjaci 1991. -1993.“ Zlatka Ivkovića

Emitirat će se i dokumentarni film „Oklopnjaci u domovinskom ratu“ u trajanju od 45 min.

U sklopu izložbe održati će se i predavanje bivšeg djelatnika Vojnog muzeja MORH-a Zlatka Ivkovića ( u mirovini ) vezano za očuvanje vojne baštine. 

Tokom trajanja izložbe svi hrvatski branitelji uz predočenje iskaznice MORH-a ostvaruju pravo na besplatan ulaz u Muzej automobila Ferdinand Budicki.