Nedjelja, 03 Studeni 2013 19:04

Izložba povodom 75-og rođendana Volkswagen Bube

autor:

 

Nova tematska izložba povodom 75 rođendana Volkswagen Bube (1938. - 2013.) otvorena je 1. studenog u Muzeju automobila Ferdinand Budicki i traje do 30. prosinca. Kroz šest izloženih Buba prikazat ćemo fenomen jednog od najutjecajnijih automobila u povijesti autoindustrije.

Na izložbi će biti izložena jedna od najstarijih Buba u Hrvatskoj koja datira iz 1955. godine proizvedena u Njemačkoj, Buba proizvedena u Tvornici automobila Sarajevo, Buba od Auto Zubaka iz 1966. godine, off road izvedba i kućna preinaka tzv. „home made“ verzija.

Uz Bube posjetitelji će se moći informirati o povijesti Bube, te razgledati 80 crno - bijelih povijesnih fotografija nastalih u periodu od 1938. -1970. godine koje će obuhvatiti razne svjetove najprisutnijeg automobila na svijetu. Uz sve navedeno bit će izložen i jedan motor sa samo 45 sati rada.

Spomenute fotografije i dokumentarni filmovi prikazivat će i u digitalnoj formi na 2 LED panela.

U sklopu izložbe bit će izložena literatura, memorabilije, modeli u raznim mjerilima, artefakti i igračke na temu Bube.

Svaku subotu u 11:00 sati posjetitelji mogu sudjelovati na jednosatnim predavanjima vezanim uz razne teme Buba svijeta, mehaničarskom kutku u muzejskoj radionici, a nakon svega i provozati u Bubama kako bi upotpunili vlastiti doživljaj ove kultne auto ikone.

Tijekom prosinca (datum jos nije definiran) u planu je i novogodišnja vožnja Bubama po centru Zagreba.